Lär dig språket där språket talas


Internationella Skolorna ligger mycket centralt i Barcelona, bara 3 minuter från Plaza Cataluña.

Internationella Skolorna Via Laietana 45

Internationella Skolorna Via Laietana 45

Internationella skolorna BARCELONA

Internationella Skolorna i Barcelona arrangerar utbildningar, kurser och skolresor med spanska språket samt spansk kultur och spanskt samhällsliv i centrum. Vi är en del av stiftelsen Internationella skolorna som är den svenska utbildningsorganisationen Folkuniversitetets utlandsavdelning.

Internationella Skolorna erbjuder språkutbildning i flera länder runt om i världen. Kurslängd, språknivå och upplägg varierar. För mer information om utbudet klicka på länken till respektive skola.  

Ett klassrum

SKOLAN

Internationella Skolorna Barcelonas undervisningslokaler ligger i Barcelonas gamla stadskärna, Barrio Gótico (Gotiska kvarteren), några minuters promenad från Plaça Catalunyaoch en kvart från stranden. Skolan är liten och personlig, den administrativa personalen talar svenska och vi är måna om att ta väl hand om varje deltagare

Terrasen - Via Laietana 45 Internationella Skolorna

Skolan ligger mycket centralt med endast några få minuters promenad från t.ex la rambla eller Plaza Cataluña

UNDERVISNING

Alla våra språklärare har spanska som modersmål och är universitetsutbildade. De har stor erfarenhet av att undervisa utländska studenter. Kommunikation och aktivt deltagande är basen i undervisningen. Studierna är ämnesövergripande för att all kunskap ska sättas in i ett sammanhang. En viktig del av pedagogiken är problembaserat lärande (PBL) som innebär att man använder sig av verkliga situationer i det dagliga livet.  För att stimulera till att våga tala utan att tänka ingår också improvisationsövningar med dramapedagog i de längre kurserna. 

Barcelona - staden mellan berg och hav - är en av Europas intressantaste kultur- och nöjesstäder. Blandningen av tradition och trender gör det mesta möjligt. Här varvas storstadspuls med strandliv och mångtusenårig historia.  Stämningen är lika varm och generös som klimatet i denna kosmopolitiska medelhavspärla.       

Vill du veta om vår verksamhet eller vill du komma i kontakt med en lärare eller personal på skolan? Kontakta oss!

FÖLJ OSS SOCIALA MEDIERNA

RING OSS

Om du vill ringa, kan du nå oss på vardagar mellan 9:30 - 12.30 på telefon 0034 931 056 963

 

 

MAILA OSS

Har du inte hittat allt information du behöver för att söka till en kurs hos oss, kan du alltid maila till oss dina frågor på:

 info@is-barcelona.com

 

Terrasen på skolan

I pauserna kan man njuta av utsikten från terrassen.

ISBarcelona-La-terrazza1.jpg

Våra klassrum

Undervisningen sker i rymliga klassrum med luftkonditionering. 

5_klassrum-högerJ.jpg

Ring  (+34) 931-056-963 

 

Vill du komma i kontakt med en person? Skriv till namn.efternamn@is-barcelona.com

Eva Netzell

Verksamhetsansvarig

Eva Netzell

Eva Netzell


Laura Martorell

Spanskalärare

Laura Martorell

Laura Martorell


ROSA COY

Spanskalärare

Omar Cerón

Verksamhetsansvarig

Omar Cerón

Omar Cerón


Malú Sanchez

Spanskalärare

Malu Sanchez

Malu Sanchez


Carlos Martin

Internationellt utvecklingssamarbete

Carlos Martin

Carlos Martin


ROSI MORENO

Spanskalärare

Rosi Moreno

Rosi Moreno

Sofia Dahlgren

Administration / Lärare


Marcel Baulenas

Spanskalärare

Marcel Baulenas

Marcel Baulenas


LISELOTTE KJELLmE

Svenskalärare

Liselotte Kjellme

Liselotte Kjellme


Vi stödjer dig gärna vid ditt bostadsletande i Barcelona!


Till alla studenter som kommer in på våra kurser skickar vi en grundlig boinformation med kontakter, tips och råd inför vistelsen i Barcelona.

Studenterna sköter bokningen och vi på skolan finns som stöd för den som behöver. Du får även en allmän information om Barcelona när du har blivit antagen.

Det kan vara bra att komma några dagar till ca. en vecka innan kursstart för att boka ditt boende. Vi kan tipsa om hotell, vandrarhem, eller hostal att bo på de första dagarna.

BOENDEFORMER

Rum i delad lägenhet

Väljer du att hyra ett rum i delad lägenhet, som är den vanligaste boendeformen bland våra studenter, har du tillträde till kök och badrum (delas med övriga hyresgäster), och sköter din egen matlagning. Det kan vara en bostad där det bor en familj, flera vuxna tillsammans som hyr ut ett extra rum, eller internationella studenter. Lakan och handdukar ingår oftast, men fråga alltid vad som ingår i priset.

Att hyra ett rum i delad lägenhet med spansktalande personer rekommenderas varmt för språkets skull.

Det är relativt enkelt att hitta hyresrum och det finns ett stort utbud av rumsförmedlare dit du kan vända dig om du vill ta hjälp. Du kan även kontakta privatpersoner som annonserar via hemsidor och facebookgrupper. Skolan har även en lista med kontakter.

Pris: ca. 350-550 EUR + extra (el, gas, vatten, internet) + 1-2 månadshyror i deposition (lämnas tillbaka vid avresa).

Lägenhet för eget bruk

Önskar du hitta en lägenhet att bo i själv eller att dela med dina klasskamrater, finns det flera turistföretag som förmedlar möblerade lägenheter. I dessa bostäder ingår lakan och handdukar. Lägenheterna har oftast 1-2 sovrum. Större lägenheter är svårare att hitta.

Du kan även vända dig till förmedlingar som riktar sig mot studenter. Dessa bostäder kan ofta ha enklare standard. Lakan och handdukar kan ingå, men inte alltid.

Pris: från ca 1000 € + extra (el, gas, vatten, internet) + 1-3 månader i deposition (lämnas tillbaka vid avresa) + en avgift till förmedlaren.

Boende hos privatvärd/familj med halvpension

Att bo hos en spansktalande privatvärd eller familj med halvpension är ett naturligt sätt att komma in i kulturen och ytterligare en variant på boende i Barcelona och som framförallt används inom våra gymnasieprogram.  Hos din spansktalande värd ges möjligheten att verkligen träna språket bland annat i samband med måltiderna som ni oftast äter tillsammans. Vi har ett stort kontaktnät av värdar som har stor vana av att ta emot svenska studenter i sina hem. Frukost och lunch/ middag ingår.

 

KONTAKTA OSS FÖR MER INFORMATION

Namn *
Namn
 

IS Barcelona

Via Laietana 45 6:2
08003 Barcelona

 

 

IS Stockholm

Kungstensgatan 45 
Box 6901 102 39 Stockholm

 

IS Düesseldorf

Berliner Allee 32 40212 Düsseldorf

 


Kontakt

0034 931 056 963

— 
Du kan alltid nå oss på telefon vardagar mellan 9:30 och 12:30