Lär dig språket där språket talas


Internationella Skolorna ligger mycket centralt i Barcelona, bara 3 minuter från Plaza Cataluña.

Internationella Skolorna  Via Laietana 45

Internationella Skolorna  Via Laietana 45

Internationella skolorna BARCELONA

Internationella Skolorna i Barcelona arrangerar utbildningar, kurser och skolresor med spanska språket samt spansk kultur och spanskt samhällsliv i centrum. Vi är en del av stiftelsen Internationella skolorna som är den svenska utbildningsorganisationen Folkuniversitetets utlandsavdelning.

Internationella Skolorna erbjuder språkutbildning i flera länder runt om i världen. Kurslängd, språknivå och upplägg varierar. För mer information om utbudet klicka på länken till respektive skola.  

Ett klassrum

SKOLAN

Internationella Skolorna Barcelonas undervisningslokaler ligger i Barcelonas gamla stadskärna, Barrio Gótico (Gotiska kvarteren), några minuters promenad från Plaça Catalunyaoch en kvart från stranden. Skolan är liten och personlig, den administrativa personalen talar svenska och vi är måna om att ta väl hand om varje deltagare

Terrasen - Via Laietana 45 Internationella Skolorna

Skolan ligger mycket centralt med endast några få minuters promenad från t.ex la rambla eller Plaza Cataluña

UNDERVISNING

Alla våra språklärare har spanska som modersmål och är universitetsutbildade. De har stor erfarenhet av att undervisa utländska studenter. Kommunikation och aktivt deltagande är basen i undervisningen. Studierna är ämnesövergripande för att all kunskap ska sättas in i ett sammanhang. En viktig del av pedagogiken är problembaserat lärande (PBL) som innebär att man använder sig av verkliga situationer i det dagliga livet.  För att stimulera till att våga tala utan att tänka ingår också improvisationsövningar med dramapedagog i de längre kurserna. 

Barcelona - staden mellan berg och hav - är en av Europas intressantaste kultur- och nöjesstäder. Blandningen av tradition och trender gör det mesta möjligt. Här varvas storstadspuls med strandliv och mångtusenårig historia.  Stämningen är lika varm och generös som klimatet i denna kosmopolitiska medelhavspärla.