Vi stödjer dig gärna vid ditt bostadsletande i Barcelona!


Till alla studenter som kommer in på våra kurser skickar vi en grundlig boinformation med kontakter, tips och råd inför vistelsen i Barcelona.

Studenterna sköter bokningen och vi på skolan finns som stöd för den som behöver. Du får även en allmän information om Barcelona när du har blivit antagen.

Det kan vara bra att komma några dagar till ca. en vecka innan kursstart för att boka ditt boende. Vi kan tipsa om hotell, vandrarhem, eller hostal att bo på de första dagarna.

BOENDEFORMER

Rum i delad lägenhet

Väljer du att hyra ett rum i delad lägenhet, som är den vanligaste boendeformen bland våra studenter, har du tillträde till kök och badrum (delas med övriga hyresgäster), och sköter din egen matlagning. Det kan vara en bostad där det bor en familj, flera vuxna tillsammans som hyr ut ett extra rum, eller internationella studenter. Lakan och handdukar ingår oftast, men fråga alltid vad som ingår i priset.

Att hyra ett rum i delad lägenhet med spansktalande personer rekommenderas varmt för språkets skull.

Det är relativt enkelt att hitta hyresrum och det finns ett stort utbud av rumsförmedlare dit du kan vända dig om du vill ta hjälp. Du kan även kontakta privatpersoner som annonserar via hemsidor och facebookgrupper. Skolan har även en lista med kontakter.

Pris: ca. 350-550 EUR + extra (el, gas, vatten, internet) + 1-2 månadshyror i deposition (lämnas tillbaka vid avresa).

Lägenhet för eget bruk

Önskar du hitta en lägenhet att bo i själv eller att dela med dina klasskamrater, finns det flera turistföretag som förmedlar möblerade lägenheter. I dessa bostäder ingår lakan och handdukar. Lägenheterna har oftast 1-2 sovrum. Större lägenheter är svårare att hitta.

Du kan även vända dig till förmedlingar som riktar sig mot studenter. Dessa bostäder kan ofta ha enklare standard. Lakan och handdukar kan ingå, men inte alltid.

Pris: från ca 1000 € + extra (el, gas, vatten, internet) + 1-3 månader i deposition (lämnas tillbaka vid avresa) + en avgift till förmedlaren.

Boende hos privatvärd/familj med halvpension

Att bo hos en spansktalande privatvärd eller familj med halvpension är ett naturligt sätt att komma in i kulturen och ytterligare en variant på boende i Barcelona och som framförallt används inom våra gymnasieprogram.  Hos din spansktalande värd ges möjligheten att verkligen träna språket bland annat i samband med måltiderna som ni oftast äter tillsammans. Vi har ett stort kontaktnät av värdar som har stor vana av att ta emot svenska studenter i sina hem. Frukost och lunch/ middag ingår.

 

KONTAKTA OSS FÖR MER INFORMATION

Namn *
Namn