K

Du får möjlighet till grundläggande behörighet för högskola och universitet.


Kursen ger dig möjlighet till grundläggande behörighet för högskola och universitet. Språkstudierna är viktiga både på Visingsö och i Barcelona. Du ska helst ha någon erfarenhet av spanska sedan tidigare (se din nivå här). På Visingsö har du rena språklektioner varje vecka samt kärnämnen som engelska, svenska, matematik, historia, samhällskunskap och naturkunskap. Resterande studietid fördelar du på andra intressanta ämnen som du väljer från vår kursplan.

Studierna är intensiva och baseras på kursböcker och varierande material. Språkundervisningen dominerar och därutöver omfattar undervisningen vissa specialkurser, projekt under en aktivitetsvecka samt frivilliga kurser. På Braheskolan varierar tillvalsämnena beroende på deltagarnas intressen.

Tillvalsämnen & aktiviteter

Exempel på tillvalsämnen som erbjuds förutom kärnämnen kan vara: estetiskt tillval, historia, filosofi, sociologi och idrott. Varje vecka finns möjlighet att kostnadsfritt delta i en mängd idrottsaktiviteter i samarbete med den lokala idrottsföreningen.

Exempel på aktiviteter är: boxning, pilates, spinning, fotboll och yoga. På lördagarna arranger skolan en aktivitet som är frivillig att delta i, det kan vara remmalag, medeltidshistoria, paddling, studiebesök på museum, konstutställningar, ballonguppstigning m.m. Observera att dessa tillvalsämnen endast erbjuds på Visingsö, inte i Barcelona. 

Kursdatum 2018/2019

  • 26 aug 2019 till 5 jun 2020

  • Anmälan senast: 3 jun 2019

  • Visingsö/Barcelona

Kontakta oss

Namn *
Namn
Hur hittade du oss?

Kostnader

  • Pris: Utbildningen är kostnadsfri.

  • Kost och logi i Sverige 1600:-/vecka.

  • I Barcelona hyra för rum/lägenhet på cirka 400-500 €/månad.

Kostnader som tillkommer

  • Visingsö: kurslitteratur, studiematerial (ca 400 kr)

  • Barcelona: visst studiematerial, resan till och från Barcelona, utlandsförsäkring.

CSN

Kursen är berättigad till CSN för studier på heltid.

Språkinlärning handlar inte bara om grammatik och perfekt uttal, att lära sig om kultur och samhälle är därför viktiga inslag i kursen.
Studera Spanska och få allmän behörighet

Studera Spanska och få allmän behörighet

När du studerar utomlands på språkresa i Spanien hos på Internationella Skolorna i Barcelona får du chans att både utveckla ditt språk samt lära dig mer om den spanska kulturen. Språkstudierna intensifieras, klassrumslektioner varvas med specialkurser samt projekt, aktivitetsvecka samt frivilliga kurser. Språkinlärning handlar inte bara om grammatik och perfekt uttal, studier om kultur och samhälle är också viktiga inslag i kursen. Vår pedagogik innefattar metoder som PBL (problembaserat lärande), dramaövningar med mera.

För mer information besök gärna Braheskolans hemsida.

Om skolorna

Visingsö ligger mitt i Vättern med färjeförbindelse till Gränna. Braheskolan ligger mitt på ön ca 3 km från hamnen. Det finns goda kommunikationer med Swebuss och lokalbuss som gör det enkelt att ta sig till ön. I Barcelona går du på vår folkhögskoleavdelning på Internationella Skolorna i Barcelona som arrangerar utbildningar, spanska kurser och skolresor med spanska språket samt spansk kultur och spanskt samhällsliv i centrum.

Internationella Skolorna Barcelonas undervisningslokaler ligger i Barcelonas gamla stadskärna, Barrio Gótico (Gotiska kvarteren), några minuters promenad från Plaça Catalunya och en kvart från stranden. Skolan är liten och personlig, den administrativa personalen talar svenska månar om att ta väl hand om varje deltagare. Undervisningen sker i rymliga klassrum med luftkonditionering. 

Boendet

Under höstterminen på Braheskolan bor du i elevhem bestående av små röda stugor med plats för 4-8 boende i varje. Du bor i enkelrum. Alla kursdeltagare har helpension med frukost, lunch, kaffe och middag på vardagar samt frukost, middag och kvällssmörgås på lördag och söndag. Det finns möjlighet att hyra cykel för vistelsen på Visingsö. I Barcelona ordnar du eget boende. Vi hjälper dig att söka och hitta boende. Det vanligaste är att man hyr ett rum i en lägenhet eller att man går samman med några kurskamrater och hyr en lägenhet tillsammans. Du kommer att få mer information kring ditt boende i Barcelona om du blir antagen till kursen.